Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новоставецька громада» (код ЄДРПОУ: 04405716) був реорганізований і увійшов до складу Теофіпольської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Новоставецька ОТГ

припинила діяльність, увійшла до складу Теофіпольської громади

Театралізоване дійство " ЇЇ величність - Картопля " ( Картопля-FEST)

Дата: 22.09.2019 10:50
Кількість переглядів: 235

   «Пахне рідне село : і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…..».
      21 вересня 2019 року, мешканці села Новоставці відзначили Театралізоване дійство « ЇЇ величність – Картопля» (картопля FEST).
Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.
Свято розпочалось із розважальної програми. В обідню пору, біля cільського будинку культури зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого. Всі бажаючі мали змогу взяти участь в змаганнях, де переможці отримували цікаві подарунки.

А також визначили переможця найважчої картоплини. яку заважило 1кг 300грамм. переможиць отримав найкращий подарунок.
Урочиста частина свята відбулась біля Будинку культури.
    До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих хто народився цього річ в селі, і хто став на весільний рушник.
    Учні Новоставецької ОТГ вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам.

Окрім концерту гості та жителі села могли пригоститися українськими стравами – кулішем,юшкою та тушкованою картоплею. Виготовляють її селяни власноруч і по певним технологіям, які знають виключно місцеві жителі. Скуштувати цей продукт назбиралось чимало охочих.
Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Новоставці. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією і в наступні роки, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.
Розваги цього дня чекали і на наймолодших гостей свята. Дітлахи залюбки бавилися та розважалися на надувних батутах. Поласували діти і попкорном, і кукурудзяними паличками, і цукерками.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
А надвечір всіх чекала святкова дискотека.
Отож залишається побажати громаді й надалі такої згуртованості, яку вона виявила під час святкування Дня села.


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua